Fra hårdt til blødt vand

Som jeg skrev tidligere, så har jeg prøvet at bruge mine erfaringer til at finde det setup jeg gerne vil have.

Da jeg startede op med at holde Discus, blev det kulturfisk i nogle flotte ‘pangfarver.

Discus kan fåes i mange farver og mønstre, som er super flotte og imponerende, men jeg fik hurtigt et ønske om at skulle i retning af vildfangede (VF) fisk. Jeg er der ikke helt endnu, men arbejder i den retning.

VF er ikke helt billige, så at jeg ikke er der endnu, skyldes at jeg gerne vil danne mig nogle erfaringer og på den måde sikre mig, at det i hvert tilfælde ikke er på grund af mine ‘begynderfejl’ hvis der skulle dø fisk… Jeg er tilpas nærig til ikke at lade fisk til + 1.500,-kr. stk. dø på den konto. Så det bliver mine kulturfisk der bliver prøvekaniner og selvom de ikke er gratis og selvom de sagtens kan trives i hanevand, så er jeg sikker på, at de vil trives endnu bedre i mere ‘naturligt’ Discus vand. Jeg har læst flere der skriver om at det giver en anden adfærd og helt andre farver når de får ‘Discus vand’. Jeg glæder mig til at komme igang og se resultater, samtidigt med at jeg får en masse gode erfaringer og et skub i ønskede retning.

VF fisk kan ikke umiddelbart gå i dansk hanevand, men kræver nogle lidt anderledes vandværdier end der kommer direkte ud af vandhanen. Discus lever i vand med en lavere hårdhedsgrad og en lavere PH værdi, end dem der kan præsteres ved hanevand. Endnu mere vigtigt er det, at kunne lave stabilt vand, så ikke vandværdierne svinger.

Jeg er lige nu i opstarten af at skulle lege med vandværdier og lige nu hvor jeg skriver dette, synes jeg der er en del at skulle have styr på.

Jeg har søgt om der skulle være en slags ‘skift til blødt vand, for dummies’ men det har jeg ikke fundet, så jeg har spurgt mig lidt for i diverse Facebook grupper (så er der jo noget fornuftigt at anvende Facebook til)

Nu da jeg så selv skal igang med at lege kemiker i vandværdier, tænkte jeg at der jo sikkert er andre der kunne bruge mine erfaringer. Så derfor er tanken, at denne side bliver brugt til at skrive mine erfaringer og fremskridt. Det er jo vigtigt at sige, at dette bliver mine erfaringer og ikke en lærebog med en facitliste… Hvis du kan bruge mine erfaringer er du velkommen, bare du ved at det i sidste end jo er dig der bestemmer (og dit ansvar) hvordan du vil gribe det an.

Som skrevet er jeg i den spæde opstart i at skulle ændre på vandværdierne.

Hvis du skulle have lyst til at læse lidt om rejsen imod Vildtfangede Discus, så følg med i dagbogen…

Næste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.