Akvarie

Efter at have holdt en pause fra akvarierne, startede jeg op igen i januar 2019 og ville lære af mine tidligere erfaringer, således havde jeg nogle, synes jeg selv, gode idéer om hvordan det hele skulle sættes op.

Jeg har tidligere haft en del akvarier, dels selskabsakvarier med mange forskellige fisk og planter, dels artsakvarier med Red Oscar, Prinsessen af Burundi og senest med Discus.

Det var helt klart Discus jeg ville videre med og et Discus akvarie der skulle sættes op igen.

Jeg ville denne gang ikke have at der skulle vand ud og ind af akvariet, medmindre det var ved vandskift. Derfor skulle det være med indvendig filter.. baggrundsfilter.

Ingen store udvendige spandpumper der fylder, ingen slanger ud og ind af akvariet som ser rodet ud og begrænset støj fra pumper, der jo også er internt i akvariet ved baggrundsfilter og dermed mere støjsvage. Min erfaring siger også, at baggrundsfiltre er mere vedligeholdelsesfrie end spandpumper og man får meget større filtervolumen i et baggrundsfilter end i en spandpumpe. Filtervolumen er noget der er ret vigtigt, i hvert tilfælde hvis man vælger Discus.

Dertil kommer at jeg heller ikke skal tænke på at det kan opstå utætheder på spandpumper og dermed vandskade. Måske ikke så aktuelt hvis man har andre forhold end jeg, men i en lejet lejlighed, vil jeg gøre hvad jeg kan for at der ikke skal ske uheld.

Baggrundsfiltre er jo kke ligefrem nyt i denne verden og der anvendes som oftest en 3D baggrund hvor alt kan ‘gemmes’ bag.

Jeg havde dog ikke lyst til at bruge for meget plads til en baggrund, hvilket nok også skyldes, at jeg har begrænset plads til et akvarie, så selvom drømmen er akvarie på +700 Liter, så måtte jeg starte et helt andet sted og med et meget mindre akvarie på 325 L. Drømmen om et meget større akvarie er dog ikke glemt, men kommer tid kommer råd.

indholdet i akvariet rykkede jeg dog ikke på, som skrevet var helt klar over at det, som tidligere, skulle være Discus fisk og af tidligere erfaringer, vidste jeg også at det ikke skulle være Discus i ‘pangfarver’ Så selvom det skulle være kulturfisk (opdrættede fisk), så helst i så ‘naturlige’ farver som muligt.

Tidligere erfaringer har også givet mig, at der enten ikke skulle være bundlag eller et tyndt lag sand, som hurtigt kan suges op og renses, hvis der skulle være behov.

At starte op fra bunden er ikke helt billigt, så samtidigt med flytning osv. stod der ikke et ubegrænset budget til akvarie, så dels måtte jeg på brugt jagt og dels havde jeg stadig nogle ting fra tidligere…

Men projektet blev sat igang og vil du vide mere så læs mere her

Mit nuværende akvarie – og opstarten.

Som skrevet gik jagten ind på akvarie mm. så jeg kunne få startet op igen. Jeg fandt et 325 L. og var så heldig at jeg kunne få sælger til at hjælpe med både fragt og give en hånd til at bære det på plads. Selvom om et 325 L. akvarie jo ikke er et …

Mit nuværende akvarie og driften.

Kommer senere… Vil du læse om mit projekt med at lave blødt vand, så tryk her.

Fra hårdt til blødt vand

Som jeg skrev tidligere, så har jeg prøvet at bruge mine erfaringer til at finde det setup jeg gerne vil have. Da jeg startede op med at holde Discus, blev det kulturfisk i nogle flotte ‘pangfarver’. Discus kan fåes i mange farver og mønstre, som er super flotte og imponerende, men jeg fik hurtigt et …

Sygdom i akvariet

Man slipper jo nok ikke helt for at se sygdom i akvariet, så jeg vil her give lidt beskrivelse af det som jeg har oplevet.

Discus

Lidt mere om Discus – kommer senere

Akvariebutikker

Her kommer lidt anmeldelser af de akvariebutikker jeg har kendskab til. Tropeland – Skanderborg Carstens dyrehandel – Aalborg Pet World – Viby j. Unimati – Randers

Akvariegalleri

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.