Verdens nemmeste boller


Ver­dens hur­tig­ste og nem­me­ste bol­ler og uden at få fin­gerne i dejskålen.….

Dag 1

15 gr. gær

3,5 dl koldt vand

350 gr. hvedemel

100 gr. hav­re­gryn eller grahamsmel

1 spsk olie, blødt smør eller plantemargarine

1 strø­gen spsk. sukker

1,5 tsk. salt

1. Rør gæren ud i det kolde vand

2. Til­sæt de øvrige ingredienser

3. Rør dejen sam­men med en røre­ske til den er ens­ar­tet og hæn­ger sam­men i en stor klump. Dejen skal ikke æltes med hænderne.

4. Dæk skå­len til med hus­hold­nings­film og stil den i køle­ska­bet til næste dag.

Dag 2

1. Tænd ovnen på 200 grader

2. Læg bage­pa­pir på en bageplade

3. Form 12–14 bol­ler med 2 spi­se­skeer ved at tage dej nok til en bolle op på den ene ske og skubbe den ned på bage­pla­den med den anden ske

4. Lad bol­lerne efter­hæve 10 min.

5. Pensl bol­lerne med mælk og bag dem 20–25 min. til de er gyldne

6. Stil de nybagte bol­ler til afkøling på en bagerist.

Bol­lerne er vel­eg­net til frysning.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>